1 juli 2021

[NU.nl] Geen koffie, borrel of bedrijfslunch: hoe trekken bedrijven nu kandidaten aan?

Ik ben regelmatig te gast bij redacties van (vak)media om kennis, kunde en mijn visie op het recruitmentvak te delen met mijn vakgenoten. Omdat je deze externe publicaties niet wil missen, verzamel ik ze ook hier. Klik op de link om het volledige artikel te bekijken in de originele publicatie.


"Geen koffie, borrel of bedrijfslunch: hoe trekken bedrijven nu kandidaten aan?"

Tamara Rood - Blog - Checklist Strategisch Recruitment

"De pingpongtafel en bedrijfslunch stonden lange tijd groot vermeld in vacatures; ze staan symbool voor een gezellige bedrijfscultuur. Maar nu weinigen nog naar kantoor komen, wordt het lastig om daar nieuwe mensen mee te paaien. Hoe gaan bedrijven hiermee om?

Vorig jaar, toen de arbeidsmarkt nog krap was en Corona ons slechts aan bier deed denken, bleek uit onderzoek van vacaturesite Indeed dat secundaire arbeidsvoorwaarden die iets zeggen over de cultuur op kantoor doorslaggevend zijn. Teamuitjes, bedrijfsborrels, pingpongtafels en zelfs massages: alles werd uit de kast getrokken om de kritische sollicitant over de streep te trekken om van baan te wisselen."

[...]

"Nieuwe voorwaarden zijn geen kwestie van slechts de vacaturetekst aanpassen, legt recruitmentadviseur Tamara Rood uit. "Voor hr is het een behoorlijke klus om secundaire arbeidsvoorwaarden aan te passen." Dat is de reden dat bedrijven terughoudend zijn, denkt ze. "Ze hopen wellicht dat het thuiswerken weer overwaait. Je ziet de secundaire arbeidsvoorwaarden die duiden op een gezellige werksfeer verdwijnen, maar er komt bij veel bedrijven niet echt iets voor in de plaats."


Lees verder op NU.nl

Dit artikel is gepubliceerd door Loeka Oostra op 8 december 2020. Lees hier het volledige artikel op Nu.nl en ontdek hoe succesvolle werving en selectie in het post-coronatijdperk in zijn werk gaat.

Tamara Rood is Strategisch Recruitment Adviseur en helpt bedrijven in de techniek en IT tegen lagere kosten zelfstandig, sneller en structureel de beste mensen te werven. Plan een kennismakingsafspraak.

gerelateerde artikelen

Verder lezen?

30 maart 2022
[RTL Z] Amerika kampt met ‘The Great Resignation’, medewerkers nemen massaal ontslag. Hoe zit dit eigenlijk in Nederland, bestaat hier ook zo’n hoog verloop?

‘’Amerika kampt met ‘The Great Resignation’, medewerkers nemen massaal ontslag. Hoe zit dit eigenlijk in Nederland, bestaat hier ook zo’n hoog verloop?’’ De arbeidsmarkt is krap, zeker in de Verenigde staten waar Tech bedrijven moeten vechten om personeel. Het blijkt ingewikkeld talent vast te houden en daarom trekt Amazon de portemonnee.

13 maart 2022
[LinkedIn] LinkedIn TopVoices: Nederlandse profielen om te volgen

Wie plaatsen de interessantste bijdrages op het gebied van carrière, de snel veranderende arbeidsmarkt, solliciteren en meer, in het Nederlands? Wie tillen het gesprek naar een hoger niveau? De LinkedIn-redactie selecteerde professionals en experts uit allerlei bedrijfstakken die met hun bijdrages de toon zetten op het gebied van loopbaanontwikkeling.

12 maart 2022
[RTLnieuws.nl] Bedrijven halen alles uit de kast voor personeel: 'Je krijgt er een huis bij'

Bedrijven zoeken zich suf naar geschikt personeel. Op het ogenblik staan er volgens het CBS meer dan 376.000 vacatures open. Ondernemers trekken van alles uit de kast om geschikte mensen te vinden. Sommige bedrijven gaan inmiddels zo ver dat er van alles wordt weggeven: van vakanties tot aan rijbewijzen tot zelfs een huis.

10 maart 2022
[NRC] Voor een goede kandidaat komt de recruiter nu graag de jungle uit

Recruitment: Zelden waren er zo weinig mensen voor zo veel vacatures. Om topkandidaten te werven, moet een recruiter hard werken en niet te veel eisen te stellen.

21 september 2021
[XpertHR] Tips van Tamara

‘Laat de kandidaat voelen hoe blij jij bent met zijn komst. Bijvoorbeeld door te zeggen: ‘Wat fijn dat je er bent!’, raadt Rood aan. De sollicitatiecommissie kan een kandidaat ook laten ophalen door een van de toekomstige collega’s. ‘Nóg leuker, hem welkom heten bij de receptie. ‘Hoi Martin, ik stond al op je te wachten, super dat je er bent!’ Dat kost nauwelijks extra tijd en de toon is gezet.’ Lees het volledige interview op xperthractueel.nl

Alle blogs, vlogs en publicaties
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram