juli 1, 2021

[NU.nl] Geen koffie, borrel of bedrijfslunch: hoe trekken bedrijven nu kandidaten aan?

Ik ben regelmatig te gast bij redacties van (vak)media om kennis, kunde en mijn visie op het recruitmentvak te delen met mijn vakgenoten. Omdat je deze externe publicaties niet wil missen, verzamel ik ze ook hier. Klik op de link om het volledige artikel te bekijken in de originele publicatie.


"Geen koffie, borrel of bedrijfslunch: hoe trekken bedrijven nu kandidaten aan?"

Tamara Rood - Blog - Checklist Strategisch Recruitment

"De pingpongtafel en bedrijfslunch stonden lange tijd groot vermeld in vacatures; ze staan symbool voor een gezellige bedrijfscultuur. Maar nu weinigen nog naar kantoor komen, wordt het lastig om daar nieuwe mensen mee te paaien. Hoe gaan bedrijven hiermee om?

Vorig jaar, toen de arbeidsmarkt nog krap was en Corona ons slechts aan bier deed denken, bleek uit onderzoek van vacaturesite Indeed dat secundaire arbeidsvoorwaarden die iets zeggen over de cultuur op kantoor doorslaggevend zijn. Teamuitjes, bedrijfsborrels, pingpongtafels en zelfs massages: alles werd uit de kast getrokken om de kritische sollicitant over de streep te trekken om van baan te wisselen."

[...]

"Nieuwe voorwaarden zijn geen kwestie van slechts de vacaturetekst aanpassen, legt recruitmentadviseur Tamara Rood uit. "Voor hr is het een behoorlijke klus om secundaire arbeidsvoorwaarden aan te passen." Dat is de reden dat bedrijven terughoudend zijn, denkt ze. "Ze hopen wellicht dat het thuiswerken weer overwaait. Je ziet de secundaire arbeidsvoorwaarden die duiden op een gezellige werksfeer verdwijnen, maar er komt bij veel bedrijven niet echt iets voor in de plaats."


Lees verder op NU.nl

Dit artikel is gepubliceerd door Loeka Oostra op 8 december 2020. Lees hier het volledige artikel op Nu.nl en ontdek hoe succesvolle werving en selectie in het post-coronatijdperk in zijn werk gaat.

Tamara Rood is Strategisch Recruitment Adviseur en helpt bedrijven in de techniek en IT tegen lagere kosten zelfstandig, sneller en structureel de beste mensen te werven. Plan een kennismakingsafspraak.

gerelateerde artikelen

Verder lezen?

september 21, 2021
[XpertHR] Tips van Tamara

‘Laat de kandidaat voelen hoe blij jij bent met zijn komst. Bijvoorbeeld door te zeggen: ‘Wat fijn dat je er bent!’, raadt Rood aan. De sollicitatiecommissie kan een kandidaat ook laten ophalen door een van de toekomstige collega’s. ‘Nóg leuker, hem welkom heten bij de receptie. ‘Hoi Martin, ik stond al op je te wachten, super dat je er bent!’ Dat kost nauwelijks extra tijd en de toon is gezet.’ Lees het volledige interview op xperthractueel.nl

september 16, 2021
[Werf&] Tamara Rood recruiter van het jaar

"Ik vind het een enorme eer om Recruiter van Het jaar te zijn geworden. Ik heb onwijs leuke reacties gekregen uit mijn netwerk en er zijn vakgenoten geweest die campagne voor mij hebben gevoerd. Daar kun je toch alleen maar van gaan glimmen?" Lees het volledige artikel op werf-en.nl.

juli 10, 2021
[NPORadio1.nl] Worden bedrijven verplicht iets te doen tegen discriminatie bij sollicitaties?

"Ja, ik ben nog steeds iedere dag vacaturehouders aan het managen in de vraag die zij stellen of selectie die zij doen", legt recruitmentadviseur Tamara Rood uit. "Je ziet helaas nog veel bewuste, maar ook vooral onbewuste discriminatie door recruiters en bureaus." Lees het volledige artikel op NPORadio1.nl.

juli 4, 2021
[HRpraktijk.nl] Een recruitmentdoel zonder recruitmentplan is een recruitmentwens

"Voor het in kaart brengen wat strategisch recruitment oplevert, zet ik de huidige situatie af tegen de gewenste situatie, zoals bijvoorbeeld de inzet van externe inhuur op vaste plekken, het inzetten van werving & selectiebureaus en ‘bad hires’. Dat zijn kosten die vrijwel overbodig zijn wanneer je jouw recruitment goed hebt ingericht en je weet wanneer je voor welke vacature moet werven. Ik ben nog geen organisatie tegen gekomen waar geen winst te behalen viel met het (her)inrichten van haar recruitmentafdeling of -processen." Lees het volledige artikel op HRpraktijk.nl

juli 2, 2021
[PWNet.nl] Boomerang recruitment: wat zijn de voordelen?

“Net zoals je een boomerang uitgooit en deze weer terug komt, zo wuif je medewerkers uit die weer naar je organisatie terug komen. Dat is boomerang recruitment: Het aannemen van oud medewerkers. Aldus Tamara Rood, Strategisch Recruitment Adviseur." Lees verder op PWnet.nl

Alle blogs, vlogs en publicaties
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram