juli 4, 2021

[HRpraktijk.nl] Een recruitmentdoel zonder recruitmentplan is een recruitmentwens

Ik ben regelmatig te gast bij redacties van (vak)media om kennis, kunde en mijn visie op het recruitmentvak te delen met mijn vakgenoten. Omdat je deze externe publicaties niet wil missen, verzamel ik ze ook hier. Klik op de link om het volledige artikel te bekijken in de originele publicatie.


"Wat zou je zeggen als ik jouw bedrijf zeven ton per jaar kan besparen?"

Tamara Rood - Blog - Checklist Strategisch Recruitment

"Het is half negen in de ochtend. Ik zet mijn auto op de parkeerplaats bij de opdrachtgever waar ik vandaag de recruitmentstrategie vertegenwoordig en loop naar de ingang. Terwijl ik de deur opentrek, voel ik mijn hart steeds sneller kloppen. De inmiddels vertrouwde, heerlijke spanning bouwt zich op. Vandaag is namelijk de dag dat ik bij deze organisatie recruitment op de kaart zal zetten.

Hoewel het me tot nu altijd gelukt is om een goed werkende recruitmentafdeling neer te zetten, blijft het ook spannend om dit te doen; ik heb namelijk gemerkt dat niet iedere organisatie hier volledig voor openstaat. Onderweg naar de zaal waar ik mijn presentatie geef, loop ik de HR-manager tegen het lijf. Ze glimlacht tevreden en buigt zich naar me toe: ‘Ik vertrouw op jou, Tamara, ik weet niet hoe ik deze organisatie nog op de been kan houden zonder goed personeel,’ fluistert ze me toe. ‘Je kunt op me rekenen,’ stel ik haar gerust. ‘Beloofd is beloofd, we gaan ervoor!"


Lees verder op HRpraktijk.nl

Dit opiniestuk is gepubliceerd door Tamara Rood op 9 juli 2019. Lees hier het volledige artikel op HRpraktijk.nl en ontdek hoe het verhaal van deze opdrachtgever afliep.

Tamara Rood is Strategisch Recruitment Adviseur en helpt bedrijven in de techniek en IT tegen lagere kosten zelfstandig, sneller en structureel de beste mensen te werven. Plan een kennismakingsafspraak.

gerelateerde artikelen

Verder lezen?

september 21, 2021
[XpertHR] Tips van Tamara

‘Laat de kandidaat voelen hoe blij jij bent met zijn komst. Bijvoorbeeld door te zeggen: ‘Wat fijn dat je er bent!’, raadt Rood aan. De sollicitatiecommissie kan een kandidaat ook laten ophalen door een van de toekomstige collega’s. ‘Nóg leuker, hem welkom heten bij de receptie. ‘Hoi Martin, ik stond al op je te wachten, super dat je er bent!’ Dat kost nauwelijks extra tijd en de toon is gezet.’ Lees het volledige interview op xperthractueel.nl

september 16, 2021
[Werf&] Tamara Rood recruiter van het jaar

"Ik vind het een enorme eer om Recruiter van Het jaar te zijn geworden. Ik heb onwijs leuke reacties gekregen uit mijn netwerk en er zijn vakgenoten geweest die campagne voor mij hebben gevoerd. Daar kun je toch alleen maar van gaan glimmen?" Lees het volledige artikel op werf-en.nl.

juli 10, 2021
[NPORadio1.nl] Worden bedrijven verplicht iets te doen tegen discriminatie bij sollicitaties?

"Ja, ik ben nog steeds iedere dag vacaturehouders aan het managen in de vraag die zij stellen of selectie die zij doen", legt recruitmentadviseur Tamara Rood uit. "Je ziet helaas nog veel bewuste, maar ook vooral onbewuste discriminatie door recruiters en bureaus." Lees het volledige artikel op NPORadio1.nl.

juli 2, 2021
[PWNet.nl] Boomerang recruitment: wat zijn de voordelen?

“Net zoals je een boomerang uitgooit en deze weer terug komt, zo wuif je medewerkers uit die weer naar je organisatie terug komen. Dat is boomerang recruitment: Het aannemen van oud medewerkers. Aldus Tamara Rood, Strategisch Recruitment Adviseur." Lees verder op PWnet.nl

juli 1, 2021
[NU.nl] Geen koffie, borrel of bedrijfslunch: hoe trekken bedrijven nu kandidaten aan?

"Nieuwe voorwaarden zijn geen kwestie van slechts de vacaturetekst aanpassen, legt recruitmentadviseur Tamara Rood uit. "Voor hr is het een behoorlijke klus om secundaire arbeidsvoorwaarden aan te passen." Dat is de reden dat bedrijven terughoudend zijn, denkt ze. "Ze hopen wellicht dat het thuiswerken weer overwaait. Je ziet de secundaire arbeidsvoorwaarden die duiden op een gezellige werksfeer verdwijnen, maar er komt bij veel bedrijven niet echt iets voor in de plaats." Lees het volledige artikel op NU.nl.

Alle blogs, vlogs en publicaties
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram