18 april 2022

Heb jij eigenlijk recruitment KPI’s?

Wat precies?! KPI’s om jouw werving & selectie door te meten en bij te sturen.

De meeste organisaties die ik spreek hebben geen cijfers en daarmee:

- geen idee wat ze uitgeven aan werving & selectie
- geen idee hoeveel sollicitanten er bij hen solliciteren en wat dit effectief oplevert
- geen idee wat hun ‘time to hire’ is

Wat kost je recruitment en wat levert het nu eigenlijk precies op?

En zo kan ik nog wel even doorgaan. De meeste organisaties hebben geen idee wat hun recruitment nu exact kost en oplevert, waardoor het sturen op resultaat en het verbeteren ook lastig wordt. En dat snap ik, vacatures moeten vervuld worden. Er is vaak simpelweg geen tijd, er zijn geen middelen of de kennis is niet aanwezig om dit op te tuigen. Wat zou je zeggen als ik je vertel dat het inzichtelijk maken van deze cijfers, doormeten, bijsturen, monitoren en herhalen jou helpt die vacatures gemakkelijker in te vullen, en ook nog eens tegen lagere kosten? Met het continu doormeten van jouw wervingsinspanningen kun je direct zien waar het mis gaat en waar je bij moet sturen en eigenlijk levert dat dus dírect rendement op.

Tijd om KPI’s te formuleren, deze te koppelen aan je wervingsstrategie en -processen en hier actief op te sturen! In het recruitmentplan dat ik voor je gemaakt heb neem ik je daarin mee.

Bekijk hier de preview van het plan.


Tamara Rood - Blog - Checklist Strategisch Recruitment

Volg mij op LinkedIn voor nog meer antwoorden & handige video's.

Het delen van kennis is mijn tweede natuur. Volg mijn persoonlijke LinkedIn profiel voor nog meer antwoorden en tips. Meer weten over Strategisch Recruitment of zelf aan de slag met mijn recruitmentplan? Volg recruitmenstrategie.com op LinkedIn.

Plan direct een afspraak.

gerelateerde artikelen

Verder lezen?

10 maart 2022
Goede vraag #8: Afwijzen op basis van uitingen op social media, kan dat?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week de vraag: afwijzen op basis van uitingen op social media, kan dat?

11 oktober 2021
Goede vraag #7: veel of de juiste kandidaten?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een korte maar leuke vraag: wat is beter, veel of de juiste kandidaten?

20 september 2021
Goede vraag #6: wat maakt een goede Corporate Recruiter?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een korte maar leuke vraag, waar de meningen, denk ik, erg over verdeeld zijn: wat maakt een goede corporate recruiter?

6 september 2021
Goede vraag #5: wat als je stakeholders niet doen wat je van hen vraagt?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een interessante vraag over stakeholdermanagement en wat nu als je stakeholders precies dat doen wat jij niet wil dat ze doen en wat nu als die stakeholders juist mensen zijn die de rest van de organisatie het juiste voorbeeld moeten tonen? 

5 juli 2021
Goede vraag #4: hoe overtuig ik mijn directie van de waarde van een ATS?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een interessante vraag over recruitmentprocessen. Deze Corporate Recruiter had er een vraag over. Lees hier mijn antwoord.

Alle blogs, vlogs en publicaties
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram