oktober 11, 2021

Goede vraag #7: veel of de juiste kandidaten?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een korte maar leuke vraag over kwantiteit versus kwaliteit. 

"Wat is beter: veel of de juiste sollicitanten?"

Ingezonden vraag van een Corporate Recruiter

Meet de conversie en neem je vacaturehouder hierin mee

‘’Hoeveel kandidaten heb je al binnen?’’. Ik kan zeggen dat ik er 50 binnen heb maar al die 50 kandidaten kunnen niet passend zijn voor de functie waar ik voor werf. Ik kan er 1 binnen krijgen die wel passend is. Toch zijn vacaturehouders erg gericht op aantal in plaats van inhoud. Dat is omdat we graag keuze willen hebben. Hoe vaak heeft jouw vacaturehouder niet gezegd ‘’laten we nog maar even wachten totdat we meer kandidaten binnen hebben, dan heb ik vergelijkingsmateriaal’’? Heel erg onhandig, het belemmert je proces.

Aan jou de taak om je vacaturehouder hierin mee te nemen.

Toch kunnen we die kwantiteit niet zomaar overboord gooien, we hebben deze cijfers immers nodig om te meten hoe onze conversie is. Zestig kandidaten spreken en niemand aannemen zegt namelijk iets over je recruitmentproces. Wat dat dan precies is kun je natuurlijk nader onderzoeken.

Doe jij dat? Meet jij je conversie? Deel je die met je vacaturehouder zodat hij ook inzicht krijgt in het werving- en selectieproces?


Tamara Rood - Blog - Checklist Strategisch Recruitment

Volg mij op LinkedIn voor nog meer antwoorden & handige video's.

Het delen van kennis is mijn tweede natuur. Volg mijn persoonlijke LinkedIn profiel voor nog meer antwoorden en tips. Meer weten over Strategisch Recruitment of zelf aan de slag met mijn recruitmentplan? Volg recruitmenstrategie.com op LinkedIn.

Plan direct een afspraak.

gerelateerde artikelen

Verder lezen?

september 20, 2021
Goede vraag #6: wat maakt een goede Corporate Recruiter?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een korte maar leuke vraag, waar de meningen, denk ik, erg over verdeeld zijn: wat maakt een goede corporate recruiter?

september 6, 2021
Goede vraag #5: wat als je stakeholders niet doen wat je van hen vraagt?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een interessante vraag over stakeholdermanagement en wat nu als je stakeholders precies dat doen wat jij niet wil dat ze doen en wat nu als die stakeholders juist mensen zijn die de rest van de organisatie het juiste voorbeeld moeten tonen? 

juli 5, 2021
Goede vraag #4: hoe overtuig ik mijn directie van de waarde van een ATS?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een interessante vraag over recruitmentprocessen. Deze Corporate Recruiter had er een vraag over. Lees hier mijn antwoord.

juli 4, 2021
Goede vraag #1: Hoe voorkom je een wildgroei aan werving- en selectiebureaus?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een interessante vraag over recruitmentbureaus in de lijn. Hoe voorkom je dat je een wildgroei krijgt aan bureaus en je lijnmanagement zelf bureaus inzet? Deze Corporate Recruiter had er een vraag over.

juli 2, 2021
Goede vraag #2: Hoe zorg ik dat mijn hiring manager sneller handelt?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een leuke vraag van een Corporate Recruiter over het managen van zijn Hiring Manager. Ik weet zeker dat deze vraag voor velen van jullie herkenbaar is! Lees hier mijn antwoord.

Alle blogs, vlogs en publicaties
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram