20 september 2021

Goede vraag #6: wat maakt een goede Corporate Recruiter?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een korte maar leuke vraag, waar de meningen, denk ik, erg over verdeeld zijn... 

"Wat moet een goede corporate recruiter volgens jou allemaal in huis hebben?"

Ingezonden vraag van een Corporate Recruiter

'ik denk dat je vooral bereid moet zijn om te willen ‘dienen’ en vooruit te kunnen kijken.'

Heb je even 😊? Ik kan er heel veel noemen maar ik denk dat je vooral bereid moet zijn om te willen ‘dienen’ en vooruit te kunnen kijken. Recruitment is wat mij betreft namelijk een dienstverlening waarbij je jouw interne klant (je vacaturehouders) en je externe klant (je kandidaat) zo goed mogelijk wilt ‘bedienen’.

Ik denk daarnaast dat het steeds belangrijker wordt om ‘het grotere plaatje’ te overzien. Een goede corporate recruiter kan vooruit kijken naar wat zijn organisatie nodig heeft om in de toekomst de juiste mensen aan te trekken, en hier ook op anticiperen.

Oprechte interesse, flexibiliteit, creativiteit, nieuwsgierigheid en aanpassingsbereidheid zijn belangrijke zaken die je als recruiter in huis moet hebben. Goed kunnen luisteren en je bewust zijn van je eigen belangen en oordelen. Geduld hebben, met je management en directie, je vacaturehouders maar ook met je kandidaten.

En wat mij betreft de laatste belangrijkste: plezier hebben in wat je doet en snappen wat voor impact je hebt op jouw organisatie en op het leven van de nieuwe medewerkers die je aanneemt.


Tamara Rood - Blog - Checklist Strategisch Recruitment

Volg mij op LinkedIn voor nog meer antwoorden & handige video's.

Het delen van kennis is mijn tweede natuur. Volg mijn persoonlijke LinkedIn profiel voor nog meer antwoorden en tips. Meer weten over Strategisch Recruitment of zelf aan de slag met mijn recruitmentplan? Volg recruitmenstrategie.com op LinkedIn.

Plan direct een afspraak.

gerelateerde artikelen

Verder lezen?

18 april 2022
Heb jij eigenlijk recruitment KPI’s?

Wat precies?! KPI’s om jouw werving & selectie door te meten en bij te sturen. De meeste organisaties die ik spreek hebben geen cijfers en daarmee:
- geen idee wat ze uitgeven aan werving & selectie
- geen idee hoeveel sollicitanten er bij hen solliciteren en wat dit effectief oplevert
- geen idee wat hun ‘time to hire’ is

10 maart 2022
Goede vraag #8: Afwijzen op basis van uitingen op social media, kan dat?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week de vraag: afwijzen op basis van uitingen op social media, kan dat?

11 oktober 2021
Goede vraag #7: veel of de juiste kandidaten?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een korte maar leuke vraag: wat is beter, veel of de juiste kandidaten?

6 september 2021
Goede vraag #5: wat als je stakeholders niet doen wat je van hen vraagt?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een interessante vraag over stakeholdermanagement en wat nu als je stakeholders precies dat doen wat jij niet wil dat ze doen en wat nu als die stakeholders juist mensen zijn die de rest van de organisatie het juiste voorbeeld moeten tonen? 

5 juli 2021
Goede vraag #4: hoe overtuig ik mijn directie van de waarde van een ATS?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een interessante vraag over recruitmentprocessen. Deze Corporate Recruiter had er een vraag over. Lees hier mijn antwoord.

Alle blogs, vlogs en publicaties
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram