5 juli 2021

Goede vraag #4: hoe overtuig ik mijn directie van de waarde van een ATS?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een interessante vraag over recruitmentsystemen. 

"Ik werk momenteel met een onvoldoende passend ATS en wil een beter ATS. Dat kost natuurlijk geld en daar krijg ik niet zomaar budget voor. Hoe kan ik mijn directie toch overtuigen van het feit dat dit nodig is?"

Ingezonden vraag van een Corporate Recruiter

Verplaats je in de ander: op welke knoppen moet je drukken om gehoord te worden?...

De budgetvraag, helaas moeten sommige recruiters er nog steeds heel erg hard voor knokken om budget vrij te krijgen om de dingen te doen die nodig zijn om de juiste mensen binnen te krijgen.

In het recruitmentplan dat ik voor je gemaakt heb op www.recruitmentstrategie.com  leg ik je alles uit over het maken van een businesscase en hoe je jouw management overtuigt. Ik kan je daar een paar tips voor geven, onder andere deze: probeer te bedenken wat belangrijk is voor hen. Op welke knoppen moet je drukken om gehoord te worden?

In mijn ervaring is dat vaak geld (wat levert het op of wat bespaart het?), wet- en regelgeving (denk maar aan de AVG), kwaliteit (kunnen we er ons werk beter door doen?) en efficiëntie (kunnen we er ons werk sneller door doen?). Wat kunnen we meer automatiseren wat met het oude ATS niet kan is ook geld want het levert jou meer capaciteit op voor andere dingen). 

Verplaats je vooral eens in hen, wat zouden zij willen horen om jou hier budget voor te geven? Mooie puzzel maar ik weet zeker dat dit je gaat lukken met bovenstaande tips en kijk anders eens naar mijn Recruitmentplan en de businesscase die daarin staat!  Bekijk hier de preview van het plan.


Tamara Rood - Blog - Checklist Strategisch Recruitment

Volg mij op LinkedIn voor nog meer antwoorden & handige video's.

Het delen van kennis is mijn tweede natuur. Volg mijn persoonlijke LinkedIn profiel voor nog meer antwoorden en tips. Meer weten over Strategisch Recruitment of zelf aan de slag met mijn recruitmentplan? Volg recruitmenstrategie.com op LinkedIn.

Plan direct een afspraak.

gerelateerde artikelen

Verder lezen?

18 april 2022
Heb jij eigenlijk recruitment KPI’s?

Wat precies?! KPI’s om jouw werving & selectie door te meten en bij te sturen. De meeste organisaties die ik spreek hebben geen cijfers en daarmee:
- geen idee wat ze uitgeven aan werving & selectie
- geen idee hoeveel sollicitanten er bij hen solliciteren en wat dit effectief oplevert
- geen idee wat hun ‘time to hire’ is

10 maart 2022
Goede vraag #8: Afwijzen op basis van uitingen op social media, kan dat?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week de vraag: afwijzen op basis van uitingen op social media, kan dat?

11 oktober 2021
Goede vraag #7: veel of de juiste kandidaten?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een korte maar leuke vraag: wat is beter, veel of de juiste kandidaten?

20 september 2021
Goede vraag #6: wat maakt een goede Corporate Recruiter?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een korte maar leuke vraag, waar de meningen, denk ik, erg over verdeeld zijn: wat maakt een goede corporate recruiter?

6 september 2021
Goede vraag #5: wat als je stakeholders niet doen wat je van hen vraagt?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een interessante vraag over stakeholdermanagement en wat nu als je stakeholders precies dat doen wat jij niet wil dat ze doen en wat nu als die stakeholders juist mensen zijn die de rest van de organisatie het juiste voorbeeld moeten tonen? 

Alle blogs, vlogs en publicaties
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram