2 juli 2021

Goede vraag #2: Hoe zorg ik dat mijn hiring manager sneller handelt?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een leuke vraag van een Corporate Recruiter over het managen van zijn Hiring Manager. Ik weet zeker dat deze vraag voor velen van jullie herkenbaar is! 
 

"Mijn hiring manager reageert erg laat op voorgestelde cv’s en wanneer ik gesprekken wil plannen maakt hij hier weinig tijd voor. Ik heb het hier al vaker met hem over gehad maar hij ziet niet hoe belangrijk het is om snel te reageren en snel gesprekken te plannen. Ik weet niet goed hoe ik hem meekrijg om sneller te handelen. Wat adviseer jij?"

Ingezonden vraag van een Corporate Recruiter

 Alles valt of staat met de afspraken die je vooraf maakt...

Toffe vraag, een vraag die veel vakgenoten herkennen, denk ik zo! Uiteraard is mij dit ook meer dan eens gebeurd. Ik ben toen eens gaan uitzoeken waar dit nu precies door kwam. Dat kun je doen door de hiring manager daarnaar te vragen ‘’hey, je antwoord niet op tijd op mijn cv’s, hoe komt dat?’’. Maar de vraag is dan wellicht; wat is voor jou ‘op tijd’ en wat is voor de hiring manager ‘op tijd’.  

Wat mij betreft valt of staat alles met de afspraken die je vooraf maakt, tijdens je vacature-intake. Ik zie het hier vaak al mis gaan. Het is van belang dat je hier je proces toelicht, de wervingshaalbaarheid en wervingsstrategie toelicht en dat je heel erg duidelijk aangeeft wat je zelf gaat doen en wat je van de hiring manager verwacht. Ik schets daarom graag een proces met processtappen en doorlooptijden zodat de hiring manager precies kan zien wanneer er wat van hem verwacht wordt. Zorg dat hij commitment uitspreekt en spreek met elkaar af dat jullie je hieraan houden zodat zijn vacature zo spoedig mogelijk vervuld kan worden.

Ik benadruk hier vooral ook zijn vacature. Neem het niet over van hem, dan gaat hij in de chillmodus. Houd hem verantwoordelijk voor zijn probleem en help hem hierbij zoals jij dit goed kunt. Spreek dit ook uit, als het nodig is. Houdt je hiring manager zich niet aan deze gemaakte afspraken? Dan kun je hem er nu heel concreet op aanspreken, en doe dat ook. Op die manier wordt je ook serieus genomen en is je werk niet alleen veel leuker maar ook veel gemakkelijker.


Tamara Rood - Blog - Checklist Strategisch Recruitment

Volg mij op LinkedIn voor nog meer antwoorden & handige video's.

Het delen van kennis delen is mijn tweede natuur. Volg mijn persoonlijke LinkedIn profiel voor nog meer antwoorden en tips. Meer weten over Strategisch Recruitment of zelf aan de slag met mijn recruitmentplan? Volg recruitmenstrategie.com op LinkedIn.

Plan direct een afspraak.

gerelateerde artikelen

Verder lezen?

18 april 2022
Heb jij eigenlijk recruitment KPI’s?

Wat precies?! KPI’s om jouw werving & selectie door te meten en bij te sturen. De meeste organisaties die ik spreek hebben geen cijfers en daarmee:
- geen idee wat ze uitgeven aan werving & selectie
- geen idee hoeveel sollicitanten er bij hen solliciteren en wat dit effectief oplevert
- geen idee wat hun ‘time to hire’ is

10 maart 2022
Goede vraag #8: Afwijzen op basis van uitingen op social media, kan dat?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week de vraag: afwijzen op basis van uitingen op social media, kan dat?

11 oktober 2021
Goede vraag #7: veel of de juiste kandidaten?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een korte maar leuke vraag: wat is beter, veel of de juiste kandidaten?

20 september 2021
Goede vraag #6: wat maakt een goede Corporate Recruiter?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een korte maar leuke vraag, waar de meningen, denk ik, erg over verdeeld zijn: wat maakt een goede corporate recruiter?

6 september 2021
Goede vraag #5: wat als je stakeholders niet doen wat je van hen vraagt?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een interessante vraag over stakeholdermanagement en wat nu als je stakeholders precies dat doen wat jij niet wil dat ze doen en wat nu als die stakeholders juist mensen zijn die de rest van de organisatie het juiste voorbeeld moeten tonen? 

Alle blogs, vlogs en publicaties
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram