juli 2, 2021

[PWNet.nl] Boomerang recruitment: wat zijn de voordelen?

Ik ben regelmatig te gast bij redacties van (vak)media om kennis, kunde en mijn visie op het recruitmentvak te delen met mijn vakgenoten. Omdat je deze externe publicaties niet wil missen, verzamel ik ze ook hier. Klik op de link om het volledige artikel te bekijken in de originele publicatie.


"Zou jij het doen: iemand die de organisatie heeft verlaten weer opnieuw aannemen? Boomerang recruitment: wat is het en waarom kan het waardevol zijn voor je organisatie?"

Tamara Rood - Blog - Checklist Strategisch Recruitment

“Net zoals je een boomerang uitgooit en deze weer terug komt, zo wuif je medewerkers uit die weer naar je organisatie terug komen. Dat is boomerang recruitment: Het aannemen van oud medewerkers.” Aldus Tamara Rood, Strategisch Recruitment Adviseur. Zij is een groot voorstander van deze vorm van recruitment en legt uit waarom.

"De reden van vertrek is bepalend"

“Wat ik uit onderzoek en uit eigen ervaring heb gehaald is dat het van groot belang is dat de medewerker op goede voet is vertrokken en de reden waarom hij vertrokken is niet meer speelt wanneer je hem opnieuw aanneemt. Het kan ook zo zijn dat deze reden of nog wel speelt maar je hem hier een bepaald perspectief kunt bieden bijvoorbeeld.”


Lees verder op PWnet.nl

Dit artikel is gepubliceerd door Stefanie Hounjet op 8 mrt 2021. Lees hier het volledige artikel op PWnet.nl en ontdek de zes voordelen van boomerang recruitment.

Tamara Rood is Strategisch Recruitment Adviseur en helpt bedrijven in de techniek en IT tegen lagere kosten zelfstandig, sneller en structureel de beste mensen te werven. Plan een kennismakingsafspraak.

gerelateerde artikelen

Verder lezen?

juli 10, 2021
[NPORadio1.nl] Worden bedrijven verplicht iets te doen tegen discriminatie bij sollicitaties?

"Ja, ik ben nog steeds iedere dag vacaturehouders aan het managen in de vraag die zij stellen of selectie die zij doen", legt recruitmentadviseur Tamara Rood uit. "Je ziet helaas nog veel bewuste, maar ook vooral onbewuste discriminatie door recruiters en bureaus." Lees het volledige artikel op NPORadio1.nl.

juli 4, 2021
[HRpraktijk.nl] Een recruitmentdoel zonder recruitmentplan is een recruitmentwens

"Voor het in kaart brengen wat strategisch recruitment oplevert, zet ik de huidige situatie af tegen de gewenste situatie, zoals bijvoorbeeld de inzet van externe inhuur op vaste plekken, het inzetten van werving & selectiebureaus en ‘bad hires’. Dat zijn kosten die vrijwel overbodig zijn wanneer je jouw recruitment goed hebt ingericht en je weet wanneer je voor welke vacature moet werven. Ik ben nog geen organisatie tegen gekomen waar geen winst te behalen viel met het (her)inrichten van haar recruitmentafdeling of -processen." Lees het volledige artikel op HRpraktijk.nl

juli 1, 2021
[NU.nl] Geen koffie, borrel of bedrijfslunch: hoe trekken bedrijven nu kandidaten aan?

"Nieuwe voorwaarden zijn geen kwestie van slechts de vacaturetekst aanpassen, legt recruitmentadviseur Tamara Rood uit. "Voor hr is het een behoorlijke klus om secundaire arbeidsvoorwaarden aan te passen." Dat is de reden dat bedrijven terughoudend zijn, denkt ze. "Ze hopen wellicht dat het thuiswerken weer overwaait. Je ziet de secundaire arbeidsvoorwaarden die duiden op een gezellige werksfeer verdwijnen, maar er komt bij veel bedrijven niet echt iets voor in de plaats." Lees het volledige artikel op NU.nl.

Alle blogs, vlogs en publicaties
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram