Blogs
Vlogs
Publicaties

TIPS, TRICKS & MEER

Bekijk mijn vlogs

 • Een dag uit het leven van een Corporate Recruiter, deel 3

  Herken jij dit? 
  De arbeidsmarkt is de afgelopen jaren flink veranderd. Hoe haal jij kandidaten over met je in gesprek te gaan?
 • Een dag uit het leven van een Corporate Recruiter, deel 2

  Herken jij dit? 
  De vacaturehouder koppelt niet op tijd terug; vermoei jij hem met kandidaten?
 • Een dag uit het leven van een Corporate Recruiter

  Herken jij dit? 
  De do's en don'ts voor vragen die je kunt stellen tijdens een sollicitatiegesprek. Het gaat helaas nog vaak mis...
 • 6 tips om jouw recruitment strategisch in te richten

  Vanuit mijn favoriete vakantieoord in Toscane, Italië geef ik je zes tips om strategisch recruitment te implementeren. De eerste tip: handel toekomstgericht!
 • Mijn visie, mijn vak, mijn passie

  De markt wordt steeds krapper en het matchen van vraag en aanbod is al jarenlang enorm lastig. Door recruitment als strategisch onderdeel in jouw organisatie in te zetten, kun je weer vooruit kijken en vooruit plannen.
 • Waarom moet je als recruiter zelf aan de slag met strategisch recruitment?

  De meeste recruiters die ik spreek plannen hun werving niet; ze laten zich iedere dag overvallen door nieuwe vacatures. Zonde, want met strategisch recruitment kun je je ook hierop voorbereiden.
 • Mijn recruitmentplan op recruitmentstrategie.com

  Wil je jouw recruitment beter plannen en minder ad-hoc werven? Ik heb een template voor je gemaakt dat jou gaat helpen om jouw maand-, jaar- en weekdoelen te behalen. En nog zoveel meer. Bekijk de preview op recruitmentstrategie.com. Vragen? Ik sta voor je klaar!
 • "Heb je ook een format voor een recruitmentplan?"

  Ja, dat heb ik! Deze vraag is mij zo vaak gesteld dat ik speciaal voor jullie recruitmentstrategie.com heb opgericht. Het handboek (in PDF) omvat ALLES wat jij nodig hebt om jouw recruitment naar een hoger plan te tillen. Van budget en business case tot planning en KPI's. Nieuwsgierig geworden? Check direct de site!
 • De invloed van vooroordelen tijdens video sollicitatiegesprekken

  Wat gebeurt er als je alle traditionele factoren die vooroordelen in de hand werken tijdens sollicitatiegesprekken opeens elimineert? Online sollicitatiegesprekken nemen daarin hun eigen dynamiek mee. Ik vond dit een heel interessante vraag en ben voor je in het onderzoek gedoken. Spoiler alert: de vooroordelen verdwijnen niet maar verschuiven wel.
 • Wat is strategisch recruitment nu eigenlijk? Ik leg het uit!

  Een strategisch recruitmentplan koppelt de wervingsbehoefte aan de organisatiestrategie. Dat is niet alleen handig om vooruit te plannen, maar ook om onnodige kosten en verloop van medewerkers te voorkomen. Alles begint bij het neerzetten van een stevig fundament.
welkom op mijn blog!

Kijk, lees & luister

18 april 2022
Heb jij eigenlijk recruitment KPI’s?

Wat precies?! KPI’s om jouw werving & selectie door te meten en bij te sturen. De meeste organisaties die ik spreek hebben geen cijfers en daarmee:
- geen idee wat ze uitgeven aan werving & selectie
- geen idee hoeveel sollicitanten er bij hen solliciteren en wat dit effectief oplevert
- geen idee wat hun ‘time to hire’ is

Lees verder
30 maart 2022
[RTL Z] Amerika kampt met ‘The Great Resignation’, medewerkers nemen massaal ontslag. Hoe zit dit eigenlijk in Nederland, bestaat hier ook zo’n hoog verloop?

‘’Amerika kampt met ‘The Great Resignation’, medewerkers nemen massaal ontslag. Hoe zit dit eigenlijk in Nederland, bestaat hier ook zo’n hoog verloop?’’ De arbeidsmarkt is krap, zeker in de Verenigde staten waar Tech bedrijven moeten vechten om personeel. Het blijkt ingewikkeld talent vast te houden en daarom trekt Amazon de portemonnee.

Lees verder
13 maart 2022
[LinkedIn] LinkedIn TopVoices: Nederlandse profielen om te volgen

Wie plaatsen de interessantste bijdrages op het gebied van carrière, de snel veranderende arbeidsmarkt, solliciteren en meer, in het Nederlands? Wie tillen het gesprek naar een hoger niveau? De LinkedIn-redactie selecteerde professionals en experts uit allerlei bedrijfstakken die met hun bijdrages de toon zetten op het gebied van loopbaanontwikkeling.

Lees verder
12 maart 2022
[RTLnieuws.nl] Bedrijven halen alles uit de kast voor personeel: 'Je krijgt er een huis bij'

Bedrijven zoeken zich suf naar geschikt personeel. Op het ogenblik staan er volgens het CBS meer dan 376.000 vacatures open. Ondernemers trekken van alles uit de kast om geschikte mensen te vinden. Sommige bedrijven gaan inmiddels zo ver dat er van alles wordt weggeven: van vakanties tot aan rijbewijzen tot zelfs een huis.

Lees verder
10 maart 2022
[NRC] Voor een goede kandidaat komt de recruiter nu graag de jungle uit

Recruitment: Zelden waren er zo weinig mensen voor zo veel vacatures. Om topkandidaten te werven, moet een recruiter hard werken en niet te veel eisen te stellen.

Lees verder
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram